lördag 6 februari 2016

Andra dagen i Säfsen


Lördag 6/2 

En något tröttare morgon idag! Vid 9.30 fick vi väcka Lovisa. Då hade hon sovit i 13 timmar!! Det är inte vanligt för henne som aldrig haft särskilt stort sömnbehov! Trodde först hon blivit sjuk.... Men sen var det full fart igen!

Skidåkning lockade inte riktigt lika mycket denna gråmulna dag med regnet hängande i luften! Ett par timmar hanns dock med innan det var dags för lunch i värdshuset! Inte dumt alls med rykande het gulachsoppa i djupa vita porslinsskålar med färskt bröd till, mums! 

Det gjorde inte så mycket att vädret var som det var eftersom dagens huvudattraktion Snowcamp hägrade efter lunch! Oron var stor när vi höll på att inte komma loss från parkeringen som förvandlats till rena isgatan! Vi stod dessutom i en liten sluttning och kom ingen vart... Efter hämtande av sand och puttande på bilen var vi då äntligen på väg! Vi hann precis tack och lov! 

Snowcamp är en stor lada fylld med jättestudsmattor och skumgummigropar som man kan slänga sig ned i! Efter att ha fått en genomgång av personalen om hur studsmattorna funkar, regler etc så var det fritt fram för såväl barn som vuxna! Här blir verkligen vi vuxna barn på nytt! Och barnen är i himlen! Vi springer ivrigt mellan studsmattorna för att hinna testa alla! Barnen gör både fram och bakåtvolter! 






Att slänga sig i det väldiga skumgummihavet är en härlig känsla! Det krävs lite krafter för att sedan krångla sig upp igen! Tiden går snabbt när man har kul. Vi har en badtunna som väntar så vi får tjata oss till barnen.... 




Vi går huttrande ut i duggregnet och sjunker ned i de heta bubblorna! Helt underbart, vilken avkoppling efter all aktivitet! Barnen börjar prata om att de ska " bada" i den lilla snö som finns kvar! Till slut vågar sig Simon ut och då kan ju inte de andra vara sämre! Vi har en knapp halvtimme i stugan innan vi har vårt bord i Hyddan bokat! 


Vi äter vildmarksbuffet bestående av rökt lax, gravad lax, älgkorv, Gustavskorv, viltgryta, svampomelett, sill, olika potatissallader, goda såser och röror, sallader och gott bröd! Med andra ord finns det mesta och lite till! Allt snyggt upplagt med små skyltar som beskriver rätterna! Den rökta laxen rekommenderas varmt! Barnen har ett eget buffébord med bl.a. pannkakor och hamburgare men får även äta från "vuxenbordet"! Måltiden avslutas med en ljuvligt knaprig äppelpaj med tillhörande vaniljsås, mums! När vi precis ska gå gästas restaurangen av barnens maskot älgen Filurius! Lovisa passar på att få en kram innan vi skyndar hem till stugan och mello på tv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar