torsdag 4 februari 2016

Nu ska vi testa Säfsen!



Här är vi, testfamiljen Österberg/Wretstam från Farsta utanför Stockholm. Vi ska tillbringa en weekend i Säfsen med uppdrag att testa! 

Vi är mamma Therese, 46 år. Arbetar som förskollärare på en särskola. Fritidsintressen är träning framförallt spinning, Tabata och emellanåt löpning! Åker gärna långfärdsskridskor när det finns tillgång till fin is och naturligtvis skidor när tillfälle ges! Älskar att resa, läsa bra böcker och pyssla i trädgården! 

Pappa Johan, 50 år och kvalitets och - miljöansvarig på elektroniksidan! Intressen är framförallt sport och fotboll är väl det som ligger honom närmast om hjärtat! Springer en mil flera gånger i veckan och spelar innebandy en gång i veckan! Gillar även han skidor och långfärdsskridskor, att vara ute i skogen, resa och läsa böcker! 

Simon, 14 år. Går i 8:an på Kunskapsskolan i Enskede. För Simon är det fotboll som gäller för hela slanten! Spelar i Enskede flera gånger i veckan med matcher så gott som varje helg under säsongen! Skidåkning är såklart också en favoritsysselsättning och all slags sport är av stort intresse! 

Emilia, 12 år. Går i 6:an på Kunskapsskolan även hon! Ridning är Emilias stora intresse! Hänger gärna i stallet efter skolan för att pyssla med hästarna! Emilia har även hon ett stort sportintresse och älskar att åka skidor på både längden och utför! 

Lovisa, 8 år går i 2: an på Farsta Strandskolan i Farsta! Hennes stora intressen är konståkning som hon åker två gånger i veckan samt truppgymnastik! Hon älskar också att åka skidor såklart, sjunga och busa med pappa! 

Torsdag 4/2 2016 
Efter jobb, skola och barnens torsdagsaktiviteter var det bara att snabbt slänga ihop packningen och stuva in oss i bilen! Vi blev faktiskt bara en halvtimme sena, brukar annars landa på ca två timmar efter utsatt klockslag vi haft som mål att komma iväg...... Innan Johan hunnit starta motorn hör man från baksätet - jag mår illa (yngsta dottern Lovisa) och innan han kört ut från parkeringen - när är vi framme? Kort därefter tack och lov - jag bara skoja! Det brukar vara hennes standardrepliker så fort vi ska köra längre sträckor - hur långt är det kvar? Är vi framme snart? Vi hinner köra exakt en halvtimme innan alla tjatar om att de är hungriga.....så det är bara att stanna till på första bästa Mac Donalds, var annars?! 


Kl 21.00 är vi då äntligen på väg på riktigt! Full fart mot Säfsen! Strax efter kl 23.30 rullar vi då in på Sördalens stugby i Säfsen och vår väntande stuga! Vi möts av en alldeles stjärnklar himmel när vi kliver ur bilen! Blir stående en stund och bara njuter... magiskt! Sedan börjar vi packa ur bilen! Vilken jättesöt och fin stuga, känner genast att här kommer vi trivas! 

Dessutom fräsch och med allt man kan önska sig, diskmaskin, torkskåp, skotork, braskamin, bastu.




Barnen är uppspelta och dividerar om vem som ska sova i vilken säng.... Tar ett bra tag innan vi kommit till ro och kan sova! 

1 kommentar:

  1. Till att börja med så är frågan om man ska använda kaminen för att värma upp huset eller bara för trivsel, kanske låta den fungera i bara ett rum. Om det bara är för att man tycker om att kunna elda lite och njuta av situationen så kanske braskaminen inte behöver vara så stor. Ska den å andra sidan användas till att värma upp flera rum i hemmet så kan man behöva en annorlunda modell med större kapacitet.braskaminer stockholm

    SvaraRadera