fredag 5 februari 2016

Första dagen i Säfsen



Fredag 5/2
Vaknar vid 7.30 och drar upp jalusierna. Vilken fantastisk soluppgång! Frukost och morgonbestyr! Skiduthyrningen nästa! Vi tar sittliften Solbergsliften upp till toppen och börjar med gröna backen Långsvängen som är en lagom " värma upp-backe"! 



Riktig kanondag med sol och nästintill vindstilla! Lunch i backen, perfekt dag för korvgrillning! 




Framemot eftermiddagen när vi provat de flesta backarna både en och två gånger är barnen sugna på att prova snowboard! Vi beger oss till skiduthyrningen för byte medan Johan passar på att ge sig ut i skogen för att testa längdspåren! Det blir Östertjärnsvägen 7,2 km! 

Barnen är näst intill nybörjare på bräda och mamman är väldigt ringrostig! Blir lite problem om man säger så framförallt i knappliften! Men vi tar oss ned iallfall utan större missöden! Och så småningom klarar alla att hålla sig kvar i liften hela vägen upp! 

Dags för miniskoter! Även de äldsta är sugna på att testa även om de är i äldsta laget. Maxvikt är 50 kg för att få åka så det är väl på gränsen..... Men kul är det, tycker de alla tre! 


Pizzatajm i stugan på fredagskvällen! Skönt att slippa laga mat själva efter denna heldag!



Dagen avslutas med after ski i Smedjan med en trubadur som spelar allt från Gyllene tider till Johny Cash! Mycket folk, tända brasor och hög mysfaktor! När det gäller vår familj så kunde den varit piggare... Efter en heldag i backen börjar krafterna ta slut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar